zaterdag 13 juli 2024

Mirror: The Mountain - Emma Rios & Hwei Lim

Deze strip ben ik drie keer opnieuw begonnen omdat ik steeds de draad kwijtraakte. De derde keer noteerde ik de namen en maakte ik kleine aantekeningen om meer grip te krijgen op het verhaal. Nu weet ik niet of het aan mijn verslechterde concentratievermogen ligt of dat het verhaal inderdaad zo onduidelijk is weergegeven. Voor mij werkte het voortdurend heen-en-weer springen in de tijd extra verwarrend. Om maar een voorbeeld te geven op een gegeven moment dacht ik dat een bepaald personage dood was terwijl deze later een eind aan zijn leven maakte.

De tekeningen, hoofdzakelijk aquarel met Oost-Indische inkt, geven een droomachtige sfeer. Alleen herkende ik de personages niet in de verschillende tijden en kwam dit pas als iemand bij de naam genoemd werd. Ook komen de tekeningen slordig over waardoor het zelfs lelijk werd in mijn ogen als ik er beter naar ging kijken.

Op het einde kwamen nog enkele korte verhaaltjes uit hetzelfde universum, best grappig. Gevolgd door uitleg over elk personage. En eerlijk gezegd was dat het moment dat bij mij eindelijk het kwartje viel waar deze strip over ging. Namelijk een magiër-wetenschapper die een deel van een asteroïde heeft geterravormd dat als bijwerking had dat dieren bewustzijn kregen en de oorlog die hieruit voortkwam.
Op zich een prima idee maar de uitwerking werkt duidelijk niet voor mij.

Geen opmerkingen:

Clarkesworld Magazine Issue 216 September 2024

Clarkesworld Magazine heeft deze september acht korte science fiction/fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen. Tiffany Xue schreef het...